[ccpw id="5"]

HomeAlgemeenGoede daden in Afrika

Goede daden in Afrika

Als je een tussenjaar hebt of het roer gewoon om wilt gooien en iets voor de wereld wilt doen, kan je overwegen om vrijwilligerswerk te doen in Afrika. Zeker voor jonge mensen is dit een mooie manier om jezelf en de wereld beter te leren kennen en iets voor anderen te doen waardoor je zelf ook groeit. In deze blog vertel ik je hier meer over. Lees je mee?

Met de juiste organisatie

Allereerst is het belangrijk om een organisatie te vinden om mee samen te werken. Er zijn veel organisaties die vrijwilligerswerk aanbieden in Afrika, maar niet allemaal zijn ze betrouwbaar en effectief. Zorg ervoor dat je onderzoek doet naar de organisatie voordat je je aanmeldt.

Wat ga je doen?

Als je eenmaal hebt besloten welke organisatie je wilt ondersteunen, is het tijd om te bepalen welk soort vrijwilligerswerk je wilt doen. Het is belangrijk om te bedenken welke vaardigheden je hebt en welk soort werk je graag wilt doen. Wat vind je leuk en waar kan je jouw diensten het beste bieden om een verschil te maken.

Duidelijkheid over de bestemming

Eenmaal in Afrika is het belangrijk om open te staan voor nieuwe gebruiken. Leer de taal en leer meer over de lokale gewoonten en gebruiken. Op die manier zal het werk en het contact met de lokale bevolking je ook makkelijker afgaan. Daarnaast is het simpelweg ook heel erg respectvol naar het land als geheel. Wees ook voorbereid op de uitdagingen die komen kijken bij vrijwilligerswerk in Afrika. Het kan soms moeilijk zijn om te werken in een omgeving met beperkte middelen en infrastructuur. Je bevind je immers echt niet meer in Nederland of een ander west Europees land. Het is belangrijk om flexibel te zijn. Onthoud dat je er bent om te helpen en dat je een verschil kunt maken.

Veilig en voorbereid

Als je op pad gaat naar een land ver weg, moet je je voorbereiden op wat je nodig hebt voor vertrek. Zo zal je misschien een visum nodig hebben en wellicht heb je ook een inenting nodig. Inentingen Oeganda zijn vrij veelvoorkomend en heel erg belangrijk. Sowieso als je, om wat voor reden dan ook naar Afrika reist, wil je kijken naar welke inentingen zuid Afrika je wellicht nodig hebt.

Vrijwilligerswerk in een land als Afrika kan een geweldige ervaring zijn die je voor altijd zal koesteren. Bereid je goed voor om zo de beste beleving te hebben en het meeste te kunnen bieden als vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Waarom buitenleven zo goed voor je is

Buiten zijn heeft iets magisch. Het geeft je een gevoel van vrijheid en zorgt ervoor dat je echt even kunt ontsnappen aan de dagelijkse sleur....

Jouw route naar succes: word rijinstructeur bij jongepier verkeersopleidingen

Heb je er ooit over nagedacht om een rijinstructeur te worden? Dit kan een zeer bevredigende en lonende carrièrekeuze zijn. Hier is een kijkje op...

Een frisse start: Bootverf en Epoxy voor een nieuw vaarseizoen

Het vaarseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat het tijd is om je boot weer in topconditie te krijgen. Een essentieel onderdeel...

Waarom Zink & Magnesium zo belangrijk zijn voor ons lichaam

Zink en magnesium zijn essentiële mineralen die een belangrijke rol spelen in verschillende functies van het lichaam. Hoewel deze mineralen van nature voorkomen in voeding,...

Laatste nieuws