[ccpw id="5"]

HomeZakelijkHoe verzend je efficiënt kleine producten?

Hoe verzend je efficiënt kleine producten?

Wanneer je een eigen webshop hebt, zal je hoogstwaarschijnlijk regelmatig kleine producten op de post doen. Om hier steeds een grote doos voor te gebruiken is om meerdere redenen niet de beste optie. Allereerst raakt het je portemonnee. Grote dozen zijn duurder en het verzenden is ook prijziger. Daarnaast is het ook slechter voor het milieu. Hoe meer lucht er steeds vervoerd wordt, hoe meer onnodig (vracht)verkeer. Als je regelmatig pakketjes verstuurt, is het sterk aan te raden om over te stappen naar een alternatief.

Brievenbusdozen kunnen de oplossing zijn!

Als je producten verkoopt van een klein formaat kan het nuttig zijn om te kijken of een brievenbusdoos de oplossing is voor jou. Brievenbusdozen heb je in verschillende maten. Dit brengt het voordeel met zich mee dat je er ook grotere producten mee kunt versturen. 

Naast dat brievenbusdozen voordelig zijn voor het milieu en de kosten kunnen drukken, kunnen ze ook erg origineel zijn. Brievenbusdozen kun je namelijk kopen met een specifieke opdruk op de doos. Als webshop is het hierbij erg leuk om bijvoorbeeld het logo op de doos te verwerken.  

Zijn verzendzakken niet iets voor jouw bedrijf?

Een andere mogelijkheid om kleine producten efficiënt te verzenden is door gebruik te maken van verzendzakken. De voordelen die hierbij komen kijken zijn soortgelijk aan die van de brievenbusdozen. Wel is het hierbij belangrijk dat je een verzendzak koopt waarbij er gebruik wordt gemaakt van opvulmateriaal. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan noppenfolie. Gelukkig zit dit er bij de meeste verzendzakken standaard in. 

Een vaste leverancier

Mocht je nou tevreden zijn over het werken met brievenbusdozen of verzendzakken, dan is het slim om een vaste leverancier te zoeken. Door in grote aantallen verzendzakken af te nemen kun je nog meer geld besparen. Wel is het hierbij handig om een andere leverancier achter de hand te houden. Mocht er iets misgaan, dan heb je altijd nog een plan b. 

Neem het heft in eigen handen!

Mocht je dagelijks erg veel producten verkopen dan kan het wellicht tijd zijn voor de volgende stap. Om kosten te besparen en zeker te zijn van een goede service voor de klanten, kan je ervoor kiezen om het transport zelf te regelen. Als je dit ziet als een goede optie maar je liever niet in een keer veel geld investeert, dan kun je er ook voor kiezen om het eerst uit te proberen met een wat ouder tweedehands busje. Mocht het een succes zijn en je er kosten mee weten te besparen, dan is het een leuk idee om een nieuwe shaddy te kopen. 

 

Gerelateerd nieuws

Wagenparkbeheerder is onmisbaar als je de kosten voor jouw wagenpark in de hand wilt houden

Bij de meeste bedrijven kan op het wagenpark heel erg goed bezuinigd worden. Hoe zonde is het dat er leaseauto’s werkloos hun contract geparkeerd staan...

In welke situaties heb je een verkeersregelaar nodig?

Verkeersregelaars zijn in diverse situaties onmisbaar. Zij zorgen ervoor dat men in onduidelijke situaties weten wat ze moeten doen. Er zijn verschillende situaties waarvoor verkeersregelaars...

Bedrijfsafval moet weggegooid worden

Het weggooien van afval op de juiste manier wordt de afgelopen jaren steeds belangrijker. Mede doordat bedrijven zich steeds meer bezighouden om ook rekening te...

Gekoeld transport

Koelkastaanhangwagens, ook bekend als gekoelde trucking, verwijst naar een commerciële vrachtverzendtechniek die zich meestal gespecialiseerd is in het vervoer van bederfelijke goederen en levensmiddelen die...

Laatste nieuws