[ccpw id="5"]

HomeZakelijkWerkHoe word ik ZZP'er? Stap voor stap naar een eigen bedrijf.

Hoe word ik ZZP\’er? Stap voor stap naar een eigen bedrijf.

Veel mensen dromen ervan om ooit hun eigen bedrijf te hebben. De vrijheid om je eigen tijd in te delen, je eigen baas te zijn en je eigen inkomen te bepalen. Helaas is de realiteit vaak anders. Een eigen bedrijf is namelijk niet zo makkelijk als het lijkt en vereist veel hard werken en doorzettingsvermogen. Maar als je het eenmaal voor elkaar hebt, is het zeker de moeite waard! In dit blog lees je stap voor stap hoe je een eigen bedrijf start als ZZP'er.

1. Bepaal wat je wilt gaan

Voordat je een eigen bedrijf start, is het belangrijk om eerst goed na te denken over wat je wilt gaan doen. Wil je een bestaand bedrijf overnemen? Of ga je liever iets helemaal nieuws opzetten? Wil je echt geen ondernemen of wil je gaan freelancen? Wat wil je uiteindelijk verdienen? Dit zijn vragen die allemaal opkomen wanneer je hiermee start. Online is al veel voorbereidende informatie over verschillende vakgebieden te vinden, denk bijvoorbeeld aan het salaris rijinstructeur als freelancer. Dit vind je bijvoorbeeld gemakkelijk bij De VerkeersAcademie

Beide opties hebben voor- en nadelen, dus denk goed na voordat je een keuze maakt. 

2. Zoek de juiste financiering

Een eigen bedrijf starten kost veel ge Je hebt geld nodig voor onder andere huisvesting, inrichting, materialen, voorraad, marketing en salarissen. Het is dan ook belangrijk om van tevoren goed uit te zoeken hoe je dit gaat financieren. Er zijn verschillende mogelijkheden, zoals een banklening, investeerders of een krediet.

3. Regel de juiste vergunningen

Als je een eigen bedrijf start, heb je vaak een vergunning nodig. Dit is afhankelijk van het soort bedrijf dat je wilt beginnen. Informeer dus van tevoren bij de gemeente welke vergunningen je nodig hebt.

4. Zoek een geschikte locatie

Een goede locatie is erg belangrijk voor het succes van je bedrijf. Kies dus zorgvuldig waar je je bedrijf gaat vestigen. Let bijvoorbeeld goed op de bereikbaarheid, de parkeergelegenheid en het soort bedrijven in de buurt. Hier heb je als freelancer natuurlijk minder mee te maken als je bij bedrijven op kantoor kan zitten of thuis werkt.

5. Stel je team samen

Als je een bedrijf start, ben je niet alleen. Je hebt medewerkers nodig om je bedrijf draaiende te houden. Kies dus zorgvuldig wie je in dienst neemt. Zorg ervoor dat je een goede mix hebt van verschillende mensen met verschillende kwaliteiten.

6. Promoot je bedrijf

Om succesvol te zijn, is het belangrijk dat je bedrijf goed gevonden wordt door je doelgroep. Zorg daarom voor een goede website en zet je bedrijf goed in de picture op social media. Ook een goede advertentie helpt je bedrijf aan meer bekendheid.

7. Wees geduldig

Een eigen bedrijf opzet niet makkelijk en kost veel tijd, energie en geduld. Wees dus geduldig en geef niet op als het even tegenzit. Uiteindelijk zal al je harde werken zeker beloond worden!

Gerelateerd nieuws

De ultieme inrichting van een nieuw kantoorpand

We besteden veel tijd in de week aan ons werk. Vaak zien we collega’s zelfs vaker dan vrienden en hoewel het thuiswerken belangrijk is geworden...

Laatste nieuws